Intressanta fotokurser

Digital bildbehandling

Kursen beskrivs så här:

I kursen får du lära dig att bli både en tekniskt skicklig och en medveten bildbehandlare. ...du kan möta en bild och arbeta med den utifrån viljan att förändra eller förstärka det du vill kommunicera. Bildbehandling är mer än ”vackert”. När kursen är över kan du medvetet bearbeta motiv och bilder av varierande art. Du kan även göra detta ut ifrån både din egen skaparglädje och uppdragsgivares tuffa krav samt begränsningar

Alltså både kunskap om vad man behöver förändra för att förstärka det budskap man vill förmedla samt den tekniska kunskap som krävs för att göra de förändringarna.
Diplom - Digital bildbehandling

Creative Inspirations: Douglas Kirkland, Photographer

Här får man en inblick i Douglas Kirkland fotografi, från hans tidiga karriär på Look magazine under på 60-talet och 70-talet till sin övergång från analog till digital fotografering i 90-talet.

Han visar bilder av Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Jack Nicholson, och Nicole Kidma och diskuterar med en grupp fotografistuderande.
Diplom - Creative Inspirations: Douglas Kirkland, Photographer

Douglas Kirkland on Photography: A Photographer's Eye

Douglas diskuterar vikten av att utveckla en känsla och att hålla sin hjärna och sina ögon öppna för fotografiska möjligheter.

Kursen inleds med Douglas granskar bilder från hans personliga samling. Han diskuterar vikten av observation, hur man ser konsten i vardagliga situationer, och varför man bör alltid ha en kamera i närheten.
Diplom - Douglas Kirkland on Photography: A Photographer's Eye

Douglas Kirkland on Photography: Studio Portraiture

Här visar Douglas hur fotografering i en studio ger oss möjlighet till en exakt styrning av ljuset. Vi tar en titt på blixtar och reflektorer och sedan hur han arbetar med en modell för att fånga olika känslouttryck och positioner.

Douglas granskar sedan de bästa bilderna från fotosessionen och analysera ljuset och visar hur man med hjälp av Photoshop kan förbättra ett porträtt.
Diplom - Douglas Kirkland on Photography: Studio Portraiture

Food and Drink Photography

Här visar fotograf Bill Robbins hur man kan förbättra ett livsmedel färg, form och struktur och hur man förmedlar känsla, miljö och historia.

Kursen behandlar också viktigt redskap och ljusteknik, och innehåller tips för styling olika rätter, iscensätta och fotografera drycker, fota på plats på en restaurang, och redigera bilderna.
Diplom - Food and Drink Photography

Foundations of Photography: Composition

Fotograf och författare Ben Long utforskar begreppen komposition, från grunderna såsom regeln om tredjedelar till mer avancerade ämnen såsom hur ögat färdas genom ett foto.

Kursen behandlar hur kameran skiljer sig från ögat och introducerar komposition, såsom balans och perspektiv. Ben undersöker också vikten av geometri, ljus och färg i sammansättningen, och tittar på hur kompositionen kan förbättras med en mängd efter produktionsteknik.
Diplom - Foundations of Photography: Composition

Photo Assignment: Off-Camera Flash

Fotograf Derrick Story visar hur man kan få ett professionellt ljus genom att bara använda en eller två fristående blixtar med fjärrutlöses av Canon eller Nikon digitala systemkameror.
Diplom - Photo Assignment: Off-Camera Flash

Shooting with Wireless Flash: Outdoors at Twilight

Fotograf Jim Sugar visar hur man fotograferar utomhus vid skymning med blixt. Han fotar en hektisk pizzeria med fem trådlösa, strategiskt placerade, blixtar.

Utmaningen är att balansera alla ljuskällor-skymningen från himlen, innerbelysningen i pizzeria, de befintliga lampor på utsidan av byggnaden.
Diplom - Shooting with Wireless Flash: Outdoors at Twilight

Shooting with Wireless Flash: Product Shots

Fotograf Jim Sugar fotar en cykel...
Diplom - Shooting with Wireless Flash: Product Shots

Shooting with Wireless Flash: Studio Portraits

Fotograf Jim Sugar fotar en skotsk-inspirerad-krigar-kvinna och tipsar om vad man bör tänka på när man fotar människor med blixt.
Diplom - Shooting with Wireless Flash: Studio Portraits