Fotograf

Redan som ung var jag en pojke och intresserad av fotografering och bilder. Fick låna mina föräldrars kamera och en 24 bilders filmrulle som man efter varje klick fick veva sig fram till nästa ruta.

I småskolan byggde vi en egen kamera som vi också fotade med. När det var färdigt fick vi följa med in i mörkrummet och framkalla bilderna. Långt i från dagens peka-klicka-titta kameror.

På gymnasiet blev det mycket teori och praktik i bildskapandet. Bland annat vikten av ljus, rätt exponering, reflektering, tider och stunder. Där fick vi fortsätta att stå i mörka rum och framkalla rullar och foton. Har du någon gång provat det själv så minns du kanske de speciella dofter som kommer från framkallningsvätskorna och spänningen att se hur bilden sakta kommer fram på pappret.

Där på gymnasiet var också min första kontakt med Bildbehandlingsprogrammet Photoshop som öppnade en helt ny värld av möjligheter.

På högskolan i Jönköpings fick jag sedan möjligheten att gå Digital Bildbehandling och riktigt grotta ner mig i photoshops grunder. Några nyare exempel på bilder kan du se i min Portfolio.